Home Themas Dit ben ik
Wat vind je leuk?
Wat vind je leuk?
Dit ben ik - Jaar 1

Omschrijving

Wat doe jij het allerliefst?

Leerlingen reflecteren op zichzelf en leren de hobby’s van anderen kennen.

Werkvorm en Activiteit
 • Voor de les

  Maak een hoek klaar voor 4- 5 leerlingen. Lees het verhaal ‘Nog meer’.

 • 5 min. Voorlezen

  Introduceer het onderwerp met het geïllustreerd verhaal ‘Nog meer’. Laat de illustratie ‘Nog meer’ zien via het digibord en lees de verzen voor.

 • 5 min. Kringgesprek

  Praat over het verhaal. Waar gaat het verhaal over? Het gaat over een meisje dat erg graag fietst. Ze fietst langs straten en pleinen en komt andere kinderen tegen die iets aan het doen zijn. Ze doen allemaal dingen die ze het allerleukst vinden om te doen. Wat zijn de dingen waar de leerlingen van houden? Wat doen ze graag? Is er iets bij wat ze het allerliefst doen? Wat hoort bij jou?

 • 10 min. Tekenen

  De leerlingen tekenen met viltstift hun lievelingsbezigheid / ding / dier.
  Of scheuren en plakken (voor de jongsten). Leg tijdschriften klaar. Ze scheuren afbeeldingen uit van dingen die ze mooi of lekker vinden of graag doen. Dit plakken ze op een A4-papier.

 • Na de les

  Maak foto’s van de werkstukken en sla ze op.

Wat heb je nodig?
Verhaal: 'Nog meer'
Nog meer illustraties
A4 Tekenpapier
Viltstiften
Tijdschriften
Plaksel
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen