De digitale leerlijn ‘Reizen in de tijd’ is tot stand gekomen met medewerking van:
De belangrijkste veranderingen zijn:
Ben Bregman, Erfgoed Gelderland
Maud Heldens, Erfgoed Gelderland
Jolijn Rietbergen, Stip & Lijn
Iris Dracht, Erfgoed Gelderland
Mark Smit en Frank Smit
Don Blaauw - Studio No More Mondays
Regie en scenario: Taatske Pieterson
Camera: John Treffer
Drone: Mischa Keijser
Producent: Björn Sluiter
Ben Bregman, Erfgoed Gelderland
Alexandra van Steen, Flipje en Streekmuseum Tiel
Elsebeth Hoeven, bureau mevrouw hoeven
Björn Sluiter en Taatske Pieterson
Crew:
Cast:
Kostuums:
Locaties:
Met dank aan:
Met speciale dank aan de leerlingen van OBS De Rietschoof te Opijnen.
Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en Provincie Gelderland hebben met de meerjarige subsidie (2013-2016) in Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) de leerlijn, tal van bezoeklessen en de deskundigheidsbevordering van educatiemedewerkers en leerkrachten mogelijk gemaakt.
De update van de website in 2017 is mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de tweede periode Cultuureducatie met Kwaliteit Gelderland (2017-2018).
Fonds 21 heeft de game ‘Richt het in!’ mogelijk gemaakt.
Cultuurpact Rivierenland (9 gemeenten en de Provincie Gelderland) hebben lokale bezoeklessen in de negen gemeenten voor de leerlijn Reizen in de Tijd mogelijk gemaakt.
Cultuurpact Overbetuwe Lingewaard (2 gemeenten en de Provincie Gelderland) hebben lokale bezoeklessen in de twee gemeenten voor de leerlijn Reizen in de Tijd mogelijk gemaakt.
CMK Gelderland (Cultuureducatie met Kwaliteit Gelderland) heeft deskundigheidsbevordering van leerkrachten in de gemeente Oude IJsselstreek en het ontwikkelen van meerdere bezoeklessen bij erfgoedaanbieders in de gemeente mogelijk gemaakt.
Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) heeft met de regeling Flankerend Beleid deskundigheidsbevordering van leerkrachten (aanvraag Fluvium e.a.) en deskundigheidsbevordering van educatiemedewerkers (aanvraag Gelders Erfgoed e.a.) mogelijk gemaakt.
Reizen in de Tijd is oorspronkelijk een samenwerkingsverband van Erfgoed Gelderland met Flipje en Streekmuseum Tiel, Stichting Fluvium, Stichting LOGOS, Regionaal Archief Rivierenland (RAR) en de Openbare Tielse basisscholen De Moespot en De Regenboog. Gaandeweg het proces is dit samenwerkingsverband uitgebreid met een groot aantal aanbieders en Coördinatiepunten Cultuureducatie in het Rivierengebied en daarbuiten. Erfgoed Gelderland nodigt geïnteresseerden uit om het samenwerkingsverband Reizen in de Tijd te versterken. Neem contact op met Ben Bregman.
Erfgoed Gelderland heeft het copyright en beheert de website voor scholen en culturele aanbieders in de provincie Gelderland. Neem contact op met Erfgoed Gelderland als u interesse heeft om gebruik te maken van de digitale leerlijn Reizen in de Tijd.
Het copyright van de ontwikkelaars is beschermd volgens de auteurswet en mag niet zonder toestemming worden overgenomen. Toestemming voor het overnemen van de site of delen van de site (games, structuur, foto's, teksten, illustraties, video’s e.d.) loopt via Erfgoed Gelderland.
Een bezoekles in de leerlijn is gemaakt door en eigendom van de culturele aanbieder die de les aanbiedt. Lessen die overdraagbaar zijn in structuur en uitvoering kan de culturele aanbieder vrijgeven onder Creative Commons licentie. Dat houdt in dat de les door anderen mag worden aangepast aan de eigen situatie. Hierbij is naamsvermelding van de oorspronkelijke maker verplicht. De bezoekles mag dan onder eigen naam van de culturele aanbieder worden aangeboden. Neem hiervoor contact op met de betreffende culturele aanbieder.
Reizen in de Tijd is uit meer dan 60 inzendingen, genomineerd voor de Museum Educatieprijs 2015. Samen met Kröller-Müller Museum en Museum Boijmans van Beuningen is Reizen in de Tijd geëindigd bij de laatste drie. Kröller-Müller Museum won uiteindelijk met het basisschoolprogramma ‘Elke dag kunst’. De jury over Reizen in de Tijd: "Reizen in de tijd is een digitale leerlijn van cultuur- en erfgoedonderwijs die het culturele aanbod in de omgeving van de school met het onderwijs verbindt. Mooi daarin is dat de culturele identiteit van de leerlingen en nadenken over verzamelen de basis vormen van thema’s binnen Reizen in de tijd. Doordat er meerdere scholen en cultuur- en erfgoedaanbieders bij betrokken zijn krijgen leerlingen een rijk aanbod met een inhoudelijke samenhang. Het Flipje en Streekmuseum Tiel heeft samen met Erfgoed Gelderland en de schoolbesturen Fluvium en Logos het initiatief genomen voor de vernieuwing van deze leerlijn en werkt hierbij samen met tal van partners". Klik hier voor meer informatie over deze prijs.