Home Themas Museumassistent
Spel: Alle ..... verzamelen!
Spel: Alle ..... verzamelen!
Museumassistent - Jaar 4

Omschrijving

De leerlingen maken hun eigen verzameling door kaartjes te ruilen. In dit spel zijn er verschillende mogelijkheden om te sorteren: op soort, onderwerp, jaartal of vorm.

Werkvorm en Activiteit
 • 10 min. Voor de les

  Print voor iedere leerling of groepje één blad 'kaartjes voor de bij les' (half A4). Voor 30 individuele leerlingen print je 5 keer de bijlage. Snijd de kaartjes of laat de leerlingen hun kaartjes knippen.

  Zet de speluitleg op het digibord.

 • 15 min. Spel

  Leerlingen bekijken hun kaartjes en kiezen de verzameling die ze willen maken. Daarna ruilen ze de andere kaartjes met andere leerlingen. Ruil net zo lang tot de leerlingen een kleine verzameling van minstens 5 bijpassende kaartjes hebben

 • 15 min. Reflectie

  Bespreek de keuzes van de (groepjes) leerlingen. Welke verzameling hebben ze gemaakt? Waar hebben ze op gelet bij het verzamelen? Hoe was het om te ruilen? Hebben ze hun verzameling compleet? Hebben ze iets geruild dat ze eigenlijk niet wilden ruilen? Zijn er nog meer verzamelingen mogelijk?

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen