Home Themas Mijn huis staat in...
Wonen in de toekomst
Wonen in de toekomst
Mijn huis staat in... - Jaar 7

Omschrijving

Deze les is met name interessant voor scholen in een waterrijk gebied. De leerlingen werken probleemoplossend: ze maken van kosteloos materiaal een huis voor de toekomst. 

De leerlingen onderbouwen hoe hun eigen omgeving is vormgegeven door mensen. Ze geven vorm aan hun eigen wensen en ideeën over hun eigen omgeving. De leerlingen werken planmatig samen aan een creatief, duurzaam landschapsontwerp.

Werkvorm en Activiteit
  • Voor de les

    Verzamel kosteloos materiaal als dozen, verpakkingen, petflessen, piepschuim, ballonnen.

  • 10 min. Instructie

    Kom terug op de vorige activiteiten. Nederland is een waterland, water speelt een belangrijke rol op veel manieren. Ook vanwege klimaatveranderingen wordt er rekening gehouden met (de komst van) meer water.

    Leg dit probleem voor: Er zijn steeds meer mensen in Nederland komen wonen, de ruimte is hetzelfde gebleven. Op welke manier kunnen er meer mensen met het water leven en toch droge voeten houden? Bekijk Informatieblad Wonen met water. Wat vinden de leerlingen ervan? Zouden zij ook zo willen wonen? Welke manieren heeft deze architect bedacht om te wonen op het water?

  • 45 min. Samenwerken : ontwerpen

    In tweetallen bedenken leerlingen een plan voor wonen in de toekomst. Ze houden hierbij rekening met het water. Hiervan maken ze een schets. Vervolgens maken ze hun ontwerp met kosteloos materiaal. Laat ze het huis uittesten.

  • 20 min. Presenteren

    Bekijk en bespreek de presentatie van de gemaakte objecten: Op welke manier is rekening gehouden met het water? Welke verschillende oplossingen zijn er? Drijven, palen, zweven. Werken deze oplossingen ook?

Wat heb je nodig?
Informatieblad Wonen met water
Kosteloos materiaal
Lijm, bindmiddelen, touw, etc.
Bak met water
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen