Home Bezoeklessen
‘Wie ben ik’ in de Dijkpoort
‘Wie ben ik’ in de Dijkpoort
Dijkpoort, Hattem

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

De 14e Eeuwse dijkpoort in! De leerlingen klauteren de vele treden op, net zoals de ridders in de Middeleeuwen. Ze kijken door de schietgaten, zien de dikke muren. De leerlingen gaan helemaal tot in de hoogste torens, waar een echt harnas staat, en ze kijken ver uit over het IJsselland. Ze bekijken platen van schilders, lopen door het atelier op de tweede etage, en tekenen zichzelf in Dijkpoort Hattem, waarbij ze zichzelf plaatsen in de toren, met de elementen van de poort (trappen, de schietgaten, torentjes etc.) die ze waarnemen.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 1 Dit ben ik
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed en kunst
Instelling Dijkpoort
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 30 (in overleg wellicht meer mogelijk)
Bezoektijden In overleg alle dagen behalve maandag.
Bezoekduur Ongeveer 1 uur.
Voorbereidingstijd 1 uur
Voorbereiding op school Activiteit van Reizen in de Tijd.
Werkvorm Activerend, reflecterend.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: 1, 12, 54, 55 en 56. Competenties: jezelf zien, je omgeving waarnemen, jezelf in andere context zien en jezelf verbinden met een belangrijk historisch gebouw uit je nabije omgeving.
Begeleiding vanuit school Een begeleider per 5 leerlingen.
Bijzonderheden Graag zo veel mogelijk naar de WC gaan voor vertrek! Er is een WC in de Dijkpoort, maar niet op een heel handige plek voor kleuters.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen