Home Bezoeklessen
Dag school!
Dag school!
Regionaal Archief Rivierenland, Tiel

Deze bezoekles kan met in achtneming van de Covid-19 maatregelen gegeven worden.

Omschrijving bezoekles

Na acht jaar verlaten de leerlingen hun school: mede-leerlingen, juffen, meesters én het schoolgebouw. Hebben ze alle geheimen van het gebouw ontdekt? Wat stond er eigenlijk vóór dat de school er kwam? En hoe zag hun wijk er voorheen uit? Ontdek, vóór ze de schooldeur achter zich sluiten, de geheimen van de school. De leerlingen gaan in tweetallen aan de slag met archiefstukken van hun eigen school en leren meer over de omgeving. Ze maken er, met behulp van een iPad, een strip van. Die krijgt de docent toegestuurd, zodat de strip aan het portfolio van de leerlingen kan worden toegevoegd. Of ze maken er met z’n allen een stripboek van.. Het verhaal van hun school!

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 8 Voltooid verleden tijd
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Onderwerp Bouwen, Media
Instelling Regionaal Archief Rivierenland
Kosten € 50,- per klas
Max leerlingen 30
Bezoektijden maandag t/m vrijdag, in overleg
Bezoekduur 75 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Voorbereiding op school Klas in tweetallen indelen.
Werkvorm Samenwerken, creatief
Kerndoelen en competenties Voornamelijk 51, 54 & 56.
Begeleiding vanuit school Twee begeleiders per groep.
Bijzonderheden De les is alleen te boeken door scholen in het werkgebied van het RAR in de maand juni. Omdat de les op maat is houdt het RAR een voorbereidingstijd van vier weken aan. Gelieve de les ruim van te voren te boeken. De les is afhankelijk van aanwezige archiefstukken over de school bij het RAR. Hierover wordt contact opgenomen na aanmelding van de school.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen