Home Bezoeklessen
Joods leven in Elburg
Joods leven in Elburg
Sjoel Elburg, Elburg

Omschrijving bezoekles

De leerlingen brengen een bezoek aan museum Sjoel Elburg. Ze luisteren naar vertellingen en uitleg in de educatieruimte. Daarna gaan ze in groepjes aan de slag met opdrachten in het museum en ze brengen een bezoek aan de Joodse begraafplaats. Zo leren ze verschillende aspecten van het Jodendom kennen (gebruiken, rituelen, feestdagen) en wordt een link gelegd met WO II (kampen, onderduiken).

Contact

Over deze aanbieder

Museum Sjoel Elburg is een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijks leven van twaalf Joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. Sjoel Elburg biedt een historisch perspectief voor een actueel thema: integratie en verdraagzaamheid. Sjoel Elburg presenteert de Joodse geschiedenis op een dynamische, onorthodoxe, boeiende en eigenzinnige wijze en laat daarmee een eigen museaal geluid horen.

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 8 Om niet te vergeten...
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Onderwerp Religie
Instelling Sjoel Elburg
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 25 (eventueel enkele leerlingen meer na overleg)
Bezoektijden Maandag 10.00-11.30 uur (eventueel ander tijdstip na overleg)
Bezoekduur 1,5 uur
Voorbereiding op school Naast de activiteit van het thema, kan les 1 uit de lesbrief behandeld worden.
Downloads Sjoel Elburg lesbrief.pdf
Werkvorm Klassengesprek en in groepjes opdrachten uitvoeren.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 38, 51, 52, 54 en 56. Competenties: samenwerkend leren, onderzoekend leren en reflecteren.
Begeleiding vanuit school Leerkracht
Bijzonderheden Bespreek het gedrag mbt het museumbezoek vooraf op school met de leerlingen. Les 1 en 3 van de lesbrief worden uitgevoerd op school, les 2 in het museum.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen