Home Bezoeklessen
Droge voeten
Droge voeten
Regionaal Archief Rivierenland, Tiel

Deze bezoekles kan met in achtneming van de Covid-19 maatregelen gegeven worden.

Omschrijving bezoekles

Hoe houden mensen door de tijd heen het water tegen? Wat kun je daarvan zien in het landschap? Welke voordelen geeft het wonen met water? In het rivierengebied vind je veel landschapselementen terug die te maken hebben met het leven in een waterrijk gebied. Hoe beter leerlingen in deze les samenwerken, hoe meer water ze verdienen. Als het waterpeil genoeg is gestegen, gaan ze het evacuatiespel spelen. Wat hebben mensen echt nodig als ze per direct moeten vertrekken? Wat zou jij dan meenemen? Kies je voor dingen met geldwaarde, emotionele waarde, praktische waarde?

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 7 Mijn huis staat in…
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Onderwerp Water
Instelling Regionaal Archief Rivierenland
Kosten Gratis
Max leerlingen 30
Bezoektijden maandag t/m vrijdag, in overleg
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Voorbereiding op school Klas in twee groepen verdelen, daarna in groepjes van 3 leerlingen.
Werkvorm klassikaal, samenwerken
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 3, 4, 48, 51 en 56. Competenties: samenwerken en probleemoplossend vermogen.
Begeleiding vanuit school Twee begeleiders (inclusief leerkracht).

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen