Home Bezoeklessen
Brood is meer dan de onderkant van pindakaas!
Brood is meer dan de onderkant van pindakaas!
Bakkerijmuseum, Hattem

Omschrijving bezoekles

De leerlingen worden ontvangen in het museumtheater en krijgen daar eerst een intro. In een interactief vraag en antwoordspel, met humor als suikerlaagje, wordt ingegaan op het belang van goede voeding, respectievelijk het eten van goed brood. Vragen als weet je wat je eet en maakt je dat wat uit, komen aan de orde. Begin je de dag met een ontbijt? En zo ja, waaruit bestaat dat ontbijt dan? Is brood voor jullie alleen de onderkant van pindakaas of moet het ook goed smaken? Weet je waar hoe en brood gemaakt wordt en wat een bakker er allemaal in stopt? Daarna volgt een rondleiding door het Bakkerij museum waarbij het ‘weten wat je eet’ en de grondstoffen de leidraad vormen. Vervolgens gaan de leerlingen brood bakken, ze ervaren de toevoegen van de verschillende ingrediënten, en proeven de verschillen (als gevolg van verschillende ingrediënten).

Kenmerken

Thema 6 Je bent wat je eet
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Onderwerp Beroepen
Instelling Bakkerijmuseum
Kosten € 125 (bij 25 leerlingen) €5- per leerling.
Max leerlingen In overleg
Bezoektijden In overleg, bij voorkeur telefonisch en ruim van te voren.
Bezoekduur Ongeveer 1,5 uur
Voorbereiding op school Activiteiten van Reizen in de Tijd.
Werkvorm Activerende didactiek
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: 54, 55 en 56. Competenties: samenwerken, onderzoeken en reflecteren.
Begeleiding vanuit school Leerkrachten en enkele ouders.
Bijzonderheden Neem een camera mee!

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem wil de bezoeker kennis laten nemen van de veelzijdige cultuurhistorie van de bakkerij. Een aantrekkelijke presentatie van de collectie die het nationale karakter van het museum onderstreept, de vele activiteiten en de liefde voor het ambacht bieden de bezoeker een totaalconcept. Daarnaast wil het Bakkerijmuseum een bijdrage leveren aan het behoud van het cultureel erfgoed van het bakkerijwezen. Met de presentatie van de collectie in het museum wordt een algemeen overzicht geboden, ondersteund door informatie op hoofdlijnen. Daarnaast wil het museum een informatiebron zijn voor bezoekers die verdere verdieping zoeken aangaande een bepaald onderwerp. Hiervoor stelt het museum haar uitgebreide bibliotheek ter beschikking.

Kaart / Locatie

kaart
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen