Home Themas Om niet te vergeten...
Keuzevrijheid rond 1800
Keuzevrijheid rond 1800
Om niet te vergeten... - Jaar 8

Omschrijving

Niet iedereen heeft evenveel keuzevrijheid. Dat geldt voor nu en voor vroeger. De slavernij had invloed op het leven van veel mensen. Sommigen werden er rijk(er) van, anderen verloren hun vrijheid of zelfs hun leven. Leerlingen onderzoeken in verschillende situaties de keuzes van mensen rond 1800.

Werkvorm en Activiteit
 • Voor de les

  Lees de situaties op de Powerpoint door.  

 • Voorkennis activeren

  Bespreek met de leerlingen het maken van keuzes. Wanneer kun je je eigen keuzes maken? Wanneer niet? Wie had er rond 1800 veel keuzevrijheid? Wie niet?

 • 30 min. Vrijheid om keuzes te maken

  Start de Powerpoint. Bespreek steeds de verschillende kanten van het verhaal. Let op: de aanwijzingen voor de docent staan in de 'notes' van de Powerpoint.

 • 15 min. Nabespreken

  Hoe was het om je in te leven in iemand uit de 18e eeuw? Wat kunnen we wel/niet weten over de mensen die in de voorbeelden voorkwamen? Hoe komt dat?

Wat heb je nodig?
Powerpoint: Keuzevrijheid
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen