Boeken
Je bent wat je eet - Jaar 6

Deze boeken sluiten aan bij het thema.

  • Zelf geoogst, Maria Flint, 2010, Uitgeverij Snor, ISBN: 9789079961092. Ook zonder tuin en groene vingers kun je met de revolutionaire moestuinkistjes-methode je eigen groente kweken. Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. Wat je vervolgens in de keuken doet met die giga-oogst, ook daar geeft dit boek antwoord op met kleurrijke, simpele en superlekkere recepten.
  • Wereldhapjes! Marja Baseler, 2002, The House of Books, Vianen/Antwerpen, ISBN 90 443 0437 2. Doe-het-zelf boekje voor kinderen vanaf 9 jaar. Eenvoudige gerechtjes uit diverse landen, met duidelijke aan­wijzingen. Het boekje begint met (nuttige) tips, zoals werken met vuur, snijden, handen wassen en servetten vouwen. Het kookboekje is bij uitstek geschikt voor thuis, wanneer ouders en kind samen in de keuken iets willen bereiden.
  • Lekker anders, Recepten en verhalen van op reis Kolet Janssen, 2002, Biblion, ISBN 90-76830-69-X. Kinderen vertellen over hun vakantiebelevenissen in verschillende landen. Dat levert leuke (voor-)leesverhalen op. Na elk verhaal volgt een recept (o.a. Belgische wafels, Italiaanse pizza, Canadese hamburgers, Deens Smör­rebröd en Marokkaanse fruitsla). Het boek is een nuttig leermiddel voor het geval u deze lesbrief wilt plaatsen in het kader van de (naderende) zomervakantie.
  • Aan tafel. Kinderen en hun eten uit de hele wereld Beatrice Hollyer, 2003, Bakermat Uitgevers, ISBN 90-5461-337-8. Kinderen uit Zuid-Afrika, Mexico, Thailand, Frankrijk en India laten zien wat ze graag eten, hoe in hun land voedsel wordt klaargemaakt en wat er op bijzondere dagen gegeten wordt. Een boek met duidelijke teksten en voorzien van veel foto’s. Een leestip voor kinderen van negen jaar en ouder.
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen