Home Themas Dit ben ik
Wie is wie?
Wie is wie?
Dit ben ik - Jaar 1

Omschrijving

Zie jij wie wie is?

Leerlingen leren dat elk kind anders is en unieke kenmerken heeft.

 

Werkvorm en Activiteit
 • Voor de les

  Maak een hoek klaar voor 4- 5 leerlingen.

 • 5 min. Plakken

  De leerlingen hebben tijdens de vorige activiteiten een zelfportret, een omtrek van hun lijf met de kleren die ze dragen en een tekening van hun lievelingsding gemaakt. Leerlingen plakken het uitgeknipte zelfportret en het lievelingsding bij de kleren zodat er een levensgroot portret ontstaat. Vraag de leerlingen die dat al kunnen om de naam er bij op te schrijven, of hun naam na te tekenen.

 • 5 min. Foto maken

  Maak een foto van de leerling met zijn/haar collage en sla deze op. Dit kan ook in groepjes of van alle leerlingen tegelijkertijd (als een klassenfoto).

 • 15 min. Kringgesprek

  Hang de werkstukken op in de klas. Bekijk met de leerlingen de collages. Kunnen ze zien wie het zijn? (De kinderen uit de klas.) Zijn alle kinderen hetzelfde? (Elk kind ziet er anders uit.) Kunnen ze zien wie wie is? Waaraan kun je iemand herkennen? (Kleur haar, hobby, naam, kleding.) Zijn het lichamelijke kenmerken of omdat je weet dat die persoon heel erg van bijvoorbeeld auto’s houdt. Wat maakt het ene kind anders van het andere: lichamelijke kenmerken, hobby, iedere kind heeft een eigen naam, wat is hetzelfde (zelfde kleur haar, zelfde hobby, zelfde kledingstuk)?

Wat heb je nodig?
Werkstukken
Plaksel
Camera
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen