Home De kroniek van...
Middeleeuwendag
Middeleeuwendag
De kroniek van... - Jaar 6

Bezoekles aanbod voor een hele school (duurt een hele dag).

Ridder Roeland

Theater en geschiedenis

De Middeleeuwen saai en stoffig? Heus niet! Deze theaterdag neemt de leerlingen mee in het verhaal van Ridder Roeland, een ridder die op zoek gaat naar heldhaftigheid. Want wat ben je voor ridder als je nog nooit iemand hebt gered? De avonturen die Ridder Roeland meemaakt worden gespeeld door de leerlingen. Zij repeteren en maken met een theaterdocent hun eigen scène. Aan het einde van de dag vormen alle scènes de voorstelling, die begeleid wordt door twee acteurs. Kunnen jullie van Roeland een volwaardige ridder maken?

Ter voorbereiding krijgt de school een Ridder Roeland projectboek met lesmateriaal. Zo kunnen leerlingen alvast de kostuums en attributen maken. Wij zorgen voor alle workshopmaterialen, een decor en de techniek.

Het verhaal

Het leven van een ridder is spannend, heldhaftig en avontuurlijk. Een ridder redt de prinses uit de kasteeltoren, helpt de mensen in het dorp en kan heel goed paardrijden. Maar Ridder Roeland heeft nog nooit iemand gered en niemand vindt hem stoer. Hij struikelt, raakt zijn zwaard en schild vaak kwijt en valt wel eens van zijn paard. Het leven van Ridder Roeland wordt namelijk verzonnen door een echte verhalenverteller. De verteller laat Ridder Roeland expres het diner bij de koning verpesten en zorgt ervoor dat rovers zijn zwaard stelen. Het verhaal gaat langs narren, jonkvrouwen, boeren en monniken. Daar staat Ridder Roeland steeds weer voor een uitdaging. De verhalen en rollen worden gespeeld door de leerlingen.

Wie:                            groep 1 t/m 8

Aansluiting:                 Beeldende vorming, drama en geschiedenis.

Leerdoelen:                 Ontwikkelen van expressieve vaardigheden en samen spelen. Het inleven in karakters en in een andere tijd. Het opvoeren van een scène voor publiek.

Linkje website:

Grote Broer Dagprojecten, Ridder Roeland.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen