Hoor jij wat ik zie?   Reserveren Mariette van Duin, kunstenaar in de klas

Voor deze bezoekles is nog geen waardering gegeven

Omschrijving bezoekles

De leerlingen filosoferen over of iedereen hetzelfde voor zich ziet als ze een beschrijving van iets krijgen. Deze vraag gaan we onderzoeken door een schilderij te maken naar aanleiding van een filmpje waarin een kind een schilderij beschrijft. De leerlingen vergelijken de schilderijen en praten over de verschillende uitkomsten.

Kenmerken

Thema Kunstschatten
Locatietype In de klas
Discipline Beeldende vorming
Instelling Mariette van Duin
Kosten € 85,- per klas + € 1,70 per leerling extra aan materiaalkosten. Prijs inclusief reis- en algemene materiaalkosten.
Max leerlingen 1 groep
Bezoektijden In overleg
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Voorbereiding op school Tafels afdekken, materialen klaarleggen en filmpje startklaar.
Werkvorm klassikaal en zelfstandig
Kerndoelen en competenties Kerndoelen 3, 54, 55 en 56.
Begeleiding vanuit school Actief aanwezige leerkracht.-Een apart (handarbeid) lokaal. Indien niet aanwezig: tijd om spullen klaar te leggen en op te ruimen.

Anderen over deze bezoekles

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Geef jouw mening

Contact

Over deze aanbieder

Mariette van Duin is beroepskunstenaar in de klas en geeft met veel enthousiasme workshops aan kinderen. Met haar lessen wil ze het zelfbewustzijn van kinderen helpen ontwikkelen. In haar workshops stimuleert ze kinderen om zichzelf te zijn, hun eigen kwaliteiten te ontdekken en daardoor creatiever te durven denken. De lessen zijn persoonlijk en inhoudelijk. De leerlingen werken naar een eindproduct toe waar ze trots op kunnen zijn. Ze maakt gebruik van veel verschillende technieken en materialen. Mariette begon haar carrière als theatermaker/ vormgever. Momenteel ontwikkelt ze zich als verder als autonoom schilder. Kenmerkend voor haar werk is de confrontatie tussen vrolijkheid en grauwheid. Ook zoekt ze graag de grens op tussen kijken en voyeurisme. Vaak wordt haar publiek op hùn beurt ook weer bekeken.

Geef ons jouw mening

We horen graag van jou hoe jouw klas deze bezoekles heeft ervaren. Daarom vragen we je deze vragenlijst in te vullen.

Denk hierbij aan: Locatie, begeleiding van de aanbieder, beschikbare tijd.

Jouw waardering
Wat is jouw waardering?
Volgende vraag >

Denk hierbij aan: Op welke manier biedt deze activiteit een inhoudelijke meerwaarde op het thema en de algemene lessen in de klas?

Jouw waardering
Wat is jouw waardering?
Volgende vraag >

Denk hierbij aan: Op welke manier biedt deze activiteit een inhoudelijke meerwaarde op het thema en de algemene lessen in de klas?

Jouw waardering
Wat is jouw waardering?