Home Bezoeklessen
WIE BEN IK? in Landhuis Bonenburg
WIE BEN IK? in Landhuis Bonenburg
Landgoed Bonenburg, Heerde

Omschrijving bezoekles

Op het Landgoed en in landhuis Bonenburg zie je jezelf in vroeger tijden. We beklimmen de brede stenen trap en via de metershoge deuren komen we in een brede witmarmeren hoge gang, met links en rechts afbeeldingen in stof. Vandaaruit gaan we op pad in het landhuis dat in 1633 is gebouwd door ambtsjonker Van Bonenburg, en nu in particulier bezit is. Wij mogen er op bezoek!

Kenmerken

Thema 1 Dit ben ik
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Regenten en Vorsten
Onderwerp Wonen
Instelling Landgoed Bonenburg
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 25-30 (meer in overleg)
Bezoektijden Woensdag, donderdag en vrijdag om 9.30
Bezoekduur 1-1,5 uur
Werkvorm Activerend
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 1, 12, 51 en 56.
Begeleiding vanuit school 1 begeleider op 6 leerlingen.
Bijzonderheden Landgoed Bonenburg wordt particulier bewoond, we komen alleen in de vertrekken waar de docent ons mee naar toe neemt. Er mogen alleen buiten foto's worden gemaakt! Parkeren kan op het grint pad rondom het Landhuis.

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

Zodra je over de brug van de gracht rondom het Landgoed Bonenburg bent, waan je je eeuwen terug. Knisperend grint brengt ons via het ronde pad bij de brede, stenen, hoogoplopende trappartij. We klimmen het Landhuis uit de 17e Eeuw tegemoet. De grote deuren gaan open en wat gaan wij zien?....: jezelf in Landhuis Bonenburg.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen