Home Bezoeklessen
Verscholen Dorp
Verscholen Dorp
Stichting Broken Wings, Vierhouten

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

In het voorjaar van 1943 werd in de Soerelse bossen bij Vierhouten een geheim dorp voor onderduikers gesticht. In de dichte bossen bij huize "Pas Op" zin meer dan een jaar lang ongeveer 80 mensen zijn verborgen. Tientallen mensen uit Nunspeet en omgeving hielpen mee zodat de onderduikers in het bos een veilig onderkomen vonden. In deze les bezoeken de leerlingen Het Verscholen Dorp. Ze zien gereconstrueerde hutten waarin de mensen zich schuilhielden en leren meer over het leven in dit geheime dorp.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 8 Om niet te vergeten...
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Wereldoorlogen
Instelling Stichting Broken Wings
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 1 klas
Bezoektijden In overleg
Bezoekduur Dagdeel
Voorbereiding op school Er is een Power Point van het Verscholen Dorp beschikbaar deze wordt door de stichting naar de leerkracht gestuurd.
Werkvorm Verhalenverteller en leerlingen voeren zelfstandig opdrachten uit.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 56. Competenties: analyseren, onderzoeken en reflecteren.
Begeleiding vanuit school Leerkracht en twee ouders/begeleiders.
Bijzonderheden Let op, het vertrekpunt is de school. Vanuit Vaassen en terug is het ongeveer 24 km. Noodzakelijk is een goede fiets en begeleiders. De stichting zorgt voor de werkbladen. Er is altijd vooraf contact met de school om te kijken of vooraf of achteraf een gastles gewenst is.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen