Home Bezoeklessen
Verhalen route in Vaassen
Verhalen route in Vaassen
Stichting Broken Wings, Epe

Omschrijving bezoekles

In oorlogstijd staan mensen voor belangrijke keuzes. In deze les horen de leerlingen verhalen over mensen die keuzes maakten in oorlogstijd. Wie koos ervoor om te gaan vechten voor vrijheid? Wie collaboreerde met de Duitse bezetter? En waarom geeft iemand onderdak aan onderduikers? De leerlingen bekijken plekken in Vaassen waar deze verhalen zich afspeelden en denken na over de keuzes die deze mensen in oorlogstijd maakten.

Kenmerken

Thema 8 Om niet te vergeten...
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Wereldoorlogen
Instelling Stichting Broken Wings
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 1 klas
Bezoektijden In overleg
Bezoekduur 90 minuten (in overleg)
Voorbereiding op school Klas opdelen in 2 groepen.
Werkvorm Receptief en actief
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 56.
Begeleiding vanuit school 1 begeleider op 10 leerlingen (fietstocht 1 voor, 1 in het midden en 1 achteraan).
Bijzonderheden Het startpunt van de route is bij Museum Vaassen Historie. De route (verschillende historische en culturele objecten) en duur is in overleg met de school.

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

Stichting ‘Broken Wings ’40-45’ wil in de omgeving van Epe de regionale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vertellen aan leerlingen. Broken Wings beijvert zich ervoor om hen, die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid, te eren en komende generaties te blijven herinneren aan de offers die zij brachten. Broken Wings geeft vrede een gezicht.

Kaart / Locatie

kaart
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen