Home Bezoeklessen
Even stil staan, Stolpersteine Hattem
Even stil staan, Stolpersteine Hattem
Heemkunde Hattem, Hattem

Omschrijving bezoekles

Bij een aantal huizen in Hattem liggen Stolpersteine, messing herdenkingsstenen. De leerlingen gaan op de fiets alle zes adressen in Hattem langs waar het verhaal over de oorlog en de vervolging wordt verteld. Met de Jodenster als voorbeeld op de borst wordt verteld over de situatie toen. Er is veel ruimte voor interactie. ‘Stel je voor dat je zo maar uit je huis wordt gehaald omdat je niet gewenst bent, hoe zou dat voelen?’ Het is een hele directe werkvorm om het leven van toen te verbinden aan het leven van hier en nu. Dit alles door het gesprek op de plek waar dit gebeurde. De start van de bezoekles vindt plaats in het Heemkundecentrum.

Kenmerken

Thema 8 Om niet te vergeten...
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Wereldoorlogen
Instelling Heemkunde Hattem
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 30
Bezoektijden In maart en april (sluit aan op bevrijding Hattem en de herdenkingen in mei). Inplannen op een morgen van 9.00-12.00 uur heeft de voorkeur.
Bezoekduur 2,5 uur
Voorbereiding op school Activiteiten van Reizen in de Tijd.
Werkvorm Verhalend, interactief, activerend en reflecterend, koppeling van de geschiedenis aan de actualiteit en de dagelijkse leefomgeving van de leerlingen.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: 54, 55 en 56. Competenties: jezelf zien in het heden vanuit het verleden naar de toekomst. Je verplaatsen in anderen, empathie, eigen omgeving en historie kennen.
Begeleiding vanuit school Een begeleider per 7 leerlingen.
Bijzonderheden Kom met de fiets i.v.m. het bezoeken van de locaties buiten de binnenstad.

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

De vereniging "Heemkunde Hattem" is in 1980 opgericht. De vereniging stelt zich ten doel om de geschiedenis, de cultuur en de traditie van Hattem en zijn bewoners te onderzoeken en vast te leggen. Binnen Heemkunde Hattem is een aantal werkgroepen actief die zich met specifieke onderzoekgebieden bezighouden.

Kaart / Locatie

kaart
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen