Home Bezoeklessen
Even stil staan, Stolpersteine Hattem
Even stil staan, Stolpersteine Hattem
Heemkunde Hattem, Hattem

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

Bij een aantal huizen in Hattem liggen Stolpersteine, messing herdenkingsstenen. De leerlingen gaan op de fiets alle zes adressen in Hattem langs waar het verhaal over de oorlog en de vervolging wordt verteld. Met de Jodenster als voorbeeld op de borst wordt verteld over de situatie toen. Er is veel ruimte voor interactie. ‘Stel je voor dat je zo maar uit je huis wordt gehaald omdat je niet gewenst bent, hoe zou dat voelen?’ Het is een hele directe werkvorm om het leven van toen te verbinden aan het leven van hier en nu. Dit alles door het gesprek op de plek waar dit gebeurde. De start van de bezoekles vindt plaats in het Heemkundecentrum.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 8 Om niet te vergeten...
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Wereldoorlogen
Instelling Heemkunde Hattem
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 30
Bezoektijden Van 15 januari tot en met 15 mei (sluit aan op bevrijding Hattem en de herdenkingen in mei). Inplannen kan op een morgen van 9.30-12.00 uur.
Bezoekduur 2,5 uur
Voorbereiding op school Activiteiten van Reizen in de Tijd.
Werkvorm Verhalend, interactief, activerend en reflecterend, koppeling van de geschiedenis aan de actualiteit en de dagelijkse leefomgeving van de leerlingen.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: 54, 55 en 56. Competenties: jezelf zien in het heden vanuit het verleden naar de toekomst. Je verplaatsen in anderen, empathie, eigen omgeving en historie kennen.
Begeleiding vanuit school Een begeleider per 7 leerlingen.
Bijzonderheden Kom met de fiets i.v.m. het bezoeken van de locaties buiten de binnenstad.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen