Home Bezoeklessen
De museumassistent naar de notaris in Villa Jacoba
De museumassistent naar de notaris in Villa Jacoba
Villa Jacoba, Heerde

Omschrijving bezoekles

In Villa Jacoba woonde en werkte vroeger de notaris. Nu is het een museum geworden, maar het bureau en werkkamer van de notaris zijn er nog. Hij zit als pop achter zijn bureau en op dit bureau een grote, ouderwetse, bakelieten, zwarte telefoon. Wat is er nog meer te zien, hoe is de route? Wat is er altijd te zien en welke tentoonstellingen wisselen?

Kenmerken

Thema 4 Museumassistent
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Burgers en Stoommachines
Onderwerp Beroepen, Bouwen, Wonen
Instelling Villa Jacoba
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen Max. 25 (anders in overleg)
Bezoektijden Alleen woensdagochtend van 9.00 - 10.30 uur en alleen in de maand maart.
Bezoekduur Circa 1 uur
Voorbereidingstijd Zie website
Voorbereiding op school Diverse lessen en zelf een tentoonstelling maken in de klas. Graag van te voren de klas al in 2 evenwichtige groepjes verdelen door de leerkracht: heel belangrijk!
Meer info Diverse lessen en zelf een tentoonstelling maken in de klas
Werkvorm Activerend
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 1, 12, 51 en 56.
Begeleiding vanuit school 1 begeleider op 6 leerlingen.
Bijzonderheden Villa Jacoba heeft een grote stenenverzameling in vitrinekasten. Leerlingen kunnen zelf voorafgaand aan de les een eigen verzameling aanleggen, zo kunnen ze ook een stenen verzameling gaan maken. Parkeren bij de Plus supermarkt of achter Van der Put; Fietsen voor de deur.

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

Midden in Heerde, aan de Dorpsstraat, is de Villa Jacoba te zien. Als je in Heerde woont, ben je er vast al vaak langs gefietst of gereden, maar nu kun je Villa Jacoba van binnen bekijken. De villa is in 1883 gebouwd, over de krakende vloeren en onder de hoge plafonds kun je door lopen naar de notariskamer, waar de notaris (als pop) nog steeds achter zijn bureau zit. We maken, net zoals de notaris dit vroeger deed, een zegelstempel.

Kaart / Locatie

kaart
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen