Home Bezoeklessen
De Museumassistent (1)
De Museumassistent
Anton Pieck Museum, Hattem

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

We werken in twee groepen die halverwege de lestijd wisselen. Groep 1: Je luistert en kijkt naar het verhaal over Kobe. Kobe wil zijn eigen museum inrichten. Maar is het wel een echt museum? We gaan kijken of hij verzamelt, tentoonstelt, bewaart en uitlegt. Daarna moet je goed rondkijken om te ontdekken wat er allemaal in het Anton Pieck museum nodig is. En dan is er ook nog tijd voor een speurtocht waarbij je bijvoorbeeld op zoek gaat naar dieren op de tekeningen van Anton Pieck. Groep 2: Anton Pieck heeft veel tekeningen van sprookjes gemaakt. Onder andere voor het sprookjesbos in de Efteling. Zijn ‘werkkamer’ staat in het museum en daar zit je naast als jij je eigen sprookjesfiguur tekent. Met de verschillende materialen die je kunt gebruiken wordt het vast een ‘plaatje’! En natuurlijk geef je jouw prinses, draak, reus….. een mooie naam.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 4 Museumassistent
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Instelling Anton Pieck Museum
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 30
Bezoektijden Het liefst op een maandag, omdat er dan geen andere bezoekers zijn. We kunnen starten vanaf 9.30 uur. In de middag zou ook kunnen. Andere dag in overleg, dan al vanaf 9.00 uur.
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 1 uur
Voorbereiding op school Er zijn diverse voorbereidende lessen te vinden onder ‘activiteiten met de klas’.
Werkvorm Interactief, activerend, onderzoekend.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: Nederlands: 1, 2 en 12. Oriëntatie op jezelf en de wereld: 51 en kunstzinnige oriëntatie: 56.
Begeleiding vanuit school Per 5 leerlingen 1 begeleider.
Bijzonderheden Als je parkeert bij de haven, dan loop je langs de Dijkpoort zo naar het museum. Wie ziet ‘de kakker’ op de Dijkpoort?

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen