Home Bezoeklessen
Rien Poortvliet en het boerenleven
Rien Poortvliet en het boerenleven
Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’, Oldebroek

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

Rien Poortvliet is schilder van het boerenleven. Hij logeerde bij zijn oom Dirk op de boerderij en vond het zo mooi dat hij zijn herinneringen wilde bewaren. Er is heel veel te zien in zijn schilderijen. De leerlingen kunnen vragen beantwoorden over de schilderijen van Rien Poortvliet. Ze leren zo om de schilderijen goed te bekijken. Daarnaast is er afhankelijk van de leeftijd een kleurplaat of een kabouter-puzzel-route. En natuurlijk mogen de leerlingen het blote voetenpad gaan proberen!

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 7 Mijn huis staat in…
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Onderwerp Wonen
Instelling Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Bezoektijden In overleg op de dinsdagen vanaf september t/m november en april t/m juni.
Bezoekduur 90 minuten
Werkvorm Op de plek onderzoekend, leren, activerend opdrachten maken en leren van deskundigen
Kerndoelen en competenties 44, 51, 56 Kijken en ervaren van het boerenleven op de boerderij en zien in de kunst, mening over werk van de kunstenaar vormen en onderbouwen, onderzoeken en toepassen.
Begeleiding vanuit school Per groep van 7 leerlingen 1 begeleider
Bijzonderheden Leerlingen mogen met hun blote voeten het ‘blotevoetenpad’ ervaren. Deze les kan gevolgd worden tot en met november 2019.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen