Home Bezoeklessen
Raderen draaien Vaassen
Raderen draaien Vaassen
Museum Vaassen Historie, Vaassen

Omschrijving bezoekles

In jouw omgeving kom je op veel plekken beken en sprengen tegen. De sprengen waren van groot belang voor de eerste industrie in dit gebied. Watermolens werden aangedreven door het alsmaar stromende water van de sprengen. Deze watermolens werden gevoed door het water uit het sprengengebied de Motketel. Hierdoor kon een bloeiende papierindustrie ontstaan. Hoe deze beekjes zijn ontstaan en waar ze vroeger het water voor gebruikten, ontdekken de leerlingen in deze les. De fietstocht duurt ongeveer 90 minuten en gaat langs plaatsen aan beken waar vroeger watermolens hebben gestaan. Tijdens de tocht beantwoorden de kinderen vragen op de werkbladen.

Kenmerken

Thema 7 Mijn huis staat in…
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Burgers en Stoommachines
Onderwerp Water
Instelling Museum Vaassen Historie
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 1 klas
Bezoektijden In overleg
Bezoekduur 90 minuten
Meer info Bekijk deze video over sprengen en beken ter voorbereiding
Werkvorm Op de plek onderzoeken, opdrachten maken en leren van deskundigen.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 29, 31, 35, 48, 49, 51, 52 en 56.

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

In het Museum Vaassen Historie is in een vaste expositie de geschiedenis van de lokale industrieën te zien, onder andere over de watermolens en de chocoladefabriek van Venz. Ook is er authentieke kruidenierswinkeltje opgesteld! Daarnaast is er een vaste expositie over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op de regio.

Kaart / Locatie

kaart
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen