Home Bezoeklessen
Meer dan een veilige plek!
Meer dan een veilige plek!
GLK Kasteel Cannenburch, Vaassen

Omschrijving bezoekles

In jouw omgeving staat een prachtig kasteel: de Cannenburch! Waarom staat dat kasteel daar, en waarom juist op die plek? Zonder geschikte omgeving kan een kasteel niet bestaan. Wat maakt deze plek zo geschikt voor een kasteel? Welke nuttige elementen en sierelementen zijn er op het landgoed te vinden? Tijdens deze les gaan de leerlingen aan de slag met uitdagende opdrachten!

Contact

  • GLK Kasteel Cannenburch
  • Maarten van Rossumplein 4
  • 8171 EB Vaassen
  • 0578 57 12 92 (tijdens openingstijden)
  • www.glk.nl/cannenburch

Over deze aanbieder

Kastelen en natuurgebieden zijn spannende plekken voor kinderen en geweldige plekken voor onderwijs. Geldersch Landschap & Kasteelen biedt op verschillende kastelen in Gelderland lessen aan zodat de kinderen de geschiedenis van de kastelen en landgoederen in hun eigen omgeving beter leren kennen. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het is een spannende plek voor kinderen en een geweldige plek voor onderwijs.

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 7 Mijn huis staat in…
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Pruiken en Revoluties
Onderwerp Wonen
Instelling GLK Kasteel Cannenburch
Kosten € 112,50‬ (bij 25 leerlingen) €4,50- per leerling.
Max leerlingen 32 leerlingen, een klas met meer dan 20 leerlingen wordt opgesplitst.
Bezoektijden dinsdag t/m donderdag tussen 09.00 - 12.00 uur
Bezoekduur 100 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Voorbereiding op school Klas voorafgaand aan het bezoek opdelen in twee groepen en maak binnen die groepen drietallen.
Meer info Bekijk hier de introductievideo Het is ook mogelijk om met de leerlingen het uitgebreide lespakket te volgen, download de lesbrief hier.
Werkvorm Er is sprake van activerende didactiek. Van de leerlingen wordt verwacht dat zij zelf actief deelnemen. Op kasteel Cannenburch krijgen de leerlingen daarom geen rondleiding. De leerlingen werken in drietallen aan opdrachten. Op bijna alle vragen is een antwoord te formuleren door samen goed te kijken, na te denken, te argumenteren en discussiëren.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: voornamelijk 40, 50, 51 en 56. Competenties: Samenwerken en onderzoeken.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen