Home Bezoeklessen
Kunstles Buitenles en kunstles Apeldoornskanaal
Buitenles en kunstles Apeldoornskanaal
Angelart, kunstenaar in de klas

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

Deze les bestaat uit twee momenten: op pad en in de klas. De natuur wordt vaak door kunstenaars als inspiratiebron gebruikt. Leerlingen gaan ook de natuur als inspiratiebron voor hun eigen kunstwerk gebruiken. Leerlingen gaan tijdens de buitenles, in de buurt van de school, verschillende verschijnselen in de natuur en diversiteit in vormen, structuren, geuren en kleuren ontdekken. Tijdens de kunstles gaan ze verder met deze verschijnselen. De gevonden bladeren, en structuren vormen de basis voor hun eigen kunstwerk. Leerlingen maken alleen of in een groep een tekening met natuurlijke materialen waarbij vormen structuren het uitgangspunt zijn. Na het beschouwen van illustraties gaan de leerlingen materiaal schetsen maken met modderverf houtskool en de gevonden bladeren. Na het schetsen gaan ze gezamenlijk op grote vellen van 1,5 meter of alleen op kleinere vellen een eigen kunstwerk maken.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 7 Mijn huis staat in…
Locatietype Op school
Discipline Kunst en natuur
Instelling Angelart
Kosten € 150‬ (bij 25 leerlingen) €6,- per leerling.
Max leerlingen 30
Bezoektijden Van april t/m november, activiteiten kunnen eventueel aangepast worden aan het seizoen.
Bezoekduur Beide lessen duren 1,5 uur.
Werkvorm Oriënteren, onderzoeken, uitvoeren, samenwerken en evalueren.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 29, 31, 35, 48, 49, 51 en 52.
Begeleiding vanuit school Minimaal 1 begeleider van school op 10 leerlingen.
Bijzonderheden Zorg dat de leerlingen goede schoenen aan hebben tijdens de buitenles. Oude kleding tijdens de kunstles is ook aan te raden. Het is handig om beide lessen in dezelfde week plaats laten vinden. De vakdocent neemt materialen mee.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen