Home Bezoeklessen
Getrouwd in Heerde!
Getrouwd in Heerde!
Gemeente Heerde, Heerde

Omschrijving bezoekles

Hoe gaat dat eigenlijk: trouwen? En hoe gaat dat in zijn werk? In deze les doen de leerlingen alsof. In het Raadshuis in Heerde laat een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zien hoe het voltrekken van een huwelijk gaat. Twee leerlingen treden niet echt in de echt!

Contact

  • Gemeente Heerde
  • Dorpsstraat 1
  • 8181 HL Heerde
  • 0578 69 94 94
  • www.heerde.nl

Over deze aanbieder

De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de trouwzaal van het Raadhuis in Heerde. Het bruidspaar komt via de hoofdingang het Raadshuis binnen en gaat via de prachtige gang met zwart witte vloer rechtdoor, de indrukwekkende en gestoffeerde trouwzaal in met mooie eigentijdse kroonluchters. De Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Ditty ontvangt het bruidspaar en begeleidt het gezelschap naar de trouwzaal. Voor algemene foto’s bekijk de website van de gemeente.

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 3 Mijn familie
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Instelling Gemeente Heerde
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 1 klas per keer
Bezoektijden In overleg: alle dagen behalve vrijdag, met uitzondering van 30 augustus tot en met half oktober.
Bezoekduur Ongeveer 30-45 minuten
Werkvorm Rollenspel en leergesprek
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 54 en 56.
Begeleiding vanuit school Per 8 leerlingen graag 1 begeleider.
Bijzonderheden Maak er een feestelijke gelegenheid van! Zorg bijvoorbeeld voor kostuums voor het bruidspaar inclusief ringen, corsages, versierd vervoer, belleblaas. Er staat een verbouwing aan te komen van het raadhuis, er wordt dan voor deze lessen naar een vervangende plek gezocht.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen