Home Bezoeklessen
Van melk tot ijsje
Van melk tot ijsje
Melkveebedrijf/IJsboerderij De Schoonheuvel, Hedel

Omschrijving bezoekles

Waar komt schepijs vandaan? Beleef op de ijsboerderij wat je allemaal nodig hebt om een ijsje te kunnen maken. Na een korte rondleiding door het melkveebedrijf gaan de leerlingen in groepjes actief aan de gang met opdrachten. Ze maken hierbij kennis met het werk op de boerderij en de levende have op en rondom de boerderij. De les wordt afgesloten in de ijssalon waar natuurlijk ijs geproefd kan worden.

Contact

Over deze aanbieder

Hallo, wij zijn Arjan en Nicolien van Zeelst en hebben 3 kinderen. Op onze boerderij hebben we 60 melkkoeien en 60 stuks jongvee. We verbouwen daarnaast nog gras en mais voor de koeien. Verder hebben we nog kippen, konijnen, geiten, poesjes en een eend rondlopen. De melk op onze boerderij wordt gedeeltelijk gebruikt om zelf ambachtelijk roomijs mee te maken. Bij een les op ons melkveebedrijf leer je over hoe een kalf een koe wordt, wat koeien allemaal eten, hoe ze gemolken worden, hoe de melk naar de fabriek gaat en wat je allemaal van melk kunt maken. Ook kun je van melk ijs maken en dat willen we jullie laten zien op de ijsboerderij De Schoonheuvel. Natuurlijk gaan we het ijs proeven als het klaar is. Ons melkveebedrijf en ijsboerderij De Schoonheuvel in de Bommelerwaard ligt op 5 min. afstand van de A2.

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 6 Je bent wat je eet
Locatietype Op locatie
Discipline Natuur
Tijdvak Televisie en Computers
Onderwerp Beroepen, Dieren, Duurzaamheid, Water, Wonen
Instelling Melkveebedrijf/IJsboerderij De Schoonheuvel
Kosten € 25,- tot € 125,- (afhankelijk van de gemeente waar de school staat)
Max leerlingen 30
Bezoektijden In de ochtend
Bezoekduur Maximaal 2 uur
Voorbereidingstijd 15 minuten, indelen groepjes
Voorbereiding op school Indelen groepjes,/kleding, ook schoenen die vies mogen worden. Algemene lessen over boerderijen/melkveehouderij vindt u op bijgaande link.
Werkvorm Korte rondleiding, activiteitencircuit
Kerndoelen en competenties 39, 40, 41, 44, 56, onderzoeken
Begeleiding vanuit school Leerkracht en per 5 leerlingen en 1 hulpouder
Bijzonderheden Denk aan leerlingen/ouders met hooikoorts

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen