Deze bezoekles kan met in achtneming van de Covid-19 maatregelen gegeven worden.
De leerlingen ontdekken een aantal aspecten van de voedselketen en gaan hiermee aan de slag. Denk hierbij aan het telen/kweken, de veiling en het bereiden. Ter afsluiting gaan we gezamenlijk de zelf gemaakte lunch nuttigen. Het doel van dit project is kinderen te laten kennismaken maken met een aantal hoofdelementen in de voedselketen. De focus ligt hierbij op groenten en champignons.
Thema | 6 Je bent wat je eet |
Locatietype | Op locatie |
Discipline | Erfgoed en natuur |
Onderwerp | Duurzaamheid |
Instelling | Openluchtmuseum de Locht |
Kosten | €6 per leerling, begeleiders gratis |
Max leerlingen | 30 |
Bezoektijden | Maandag tot en met vrijdag |
Bezoekduur | 180 minuten |
Voorbereidingstijd | 5 minuten |
Voorbereiding op school | Verdeel de klas in 3 ongeveer gelijke groepjes |
Werkvorm | Activiteitencircuit |
Kerndoelen en competenties | 1; 2; 33; 35; 40; 41. Samenwerken, kritisch denken. |
Begeleiding vanuit school | 1 begeleider per 8 leerlingen |
Bijzonderheden | Indien gewenst kunnen er ideeën voor lessen in de klas gemaild worden na een boeking |