Home Bezoeklessen
Wonen vroeger en nu
Wonen vroeger en nu
Anton Pieck Museum, Hattem

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

Hoe is het wonen in de loop van de tijd veranderd? We beginnen 6000 jaar geleden en gaan met grote stappen door de geschiedenis. Je zult zien dat de veranderingen te maken hebben met de materialen en technieken die de mensen ontdekten. Na deze gezamenlijke start gaan we in twee groepen uiteen en wisselen we halverwege de lestijd. Groep 1: We staan nog even stil bij een paar schilderijen van Anton Pieck waarop hij huizen heeft weergegeven. Zie je de kenmerken van de 19e eeuwse huizen terug? Daarna ga je op speurtocht. Zie jij bijvoorbeeld hoe een personenauto van nu er op de tekeningen van Anton Pieck uitziet? Groep 2: Je gaat aan de slag met de tijdbalk. Welke afbeeldingen horen bij welke periode? Knippen en plakken maar. Daarna maak je een sprong vooruit in de tijd. Je mag jouw huis van de toekomst tekenen.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 5 Hoe woon jij?
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Jagers en Boeren, Burgers en Stoommachines
Onderwerp Wonen
Instelling Anton Pieck Museum
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 30
Bezoektijden Het liefst op een maandag, omdat er dan geen andere bezoekers zijn. We kunnen starten vanaf 9.30 uur. In de middag zou ook kunnen. Andere dag in overleg, dan al vanaf 9.00 uur.
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 60 - 90 minuten
Voorbereiding op school Er zijn diverse voorbereidende lessen te vinden onder ‘activiteiten met de klas’.
Werkvorm Activerend
Kerndoelen en competenties 51: tijdsindeling, 54-56: kunstzinnig.
Begeleiding vanuit school 1 begeleider per 5-7 leerlingen
Bijzonderheden Als je parkeert bij de haven, dan loop je langs de Dijkpoort zo naar het museum. Wie ziet ‘de kakker’ op de Dijkpoort?

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen