Home Bezoeklessen
Wonen vroeger en nu
Wonen vroeger en nu
Anton Pieck Museum, Hattem

Omschrijving bezoekles

Welke voorwerpen liggen er op het bureau van Anton Pieck, dat nog steeds te zien is? Welke voorwerpen kun je zien op de platen van Anton Pieck? Voor ‘hoe woon ik, wonen vroeger en nu’ zijn het deze (gebruiks) voorwerpen, die iets vertellen over het wonen in die tijd. We gaan in groepjes in het museum op zoek naar deze voorwerpen in de platen van Anton Pieck. En vervolgens werken we met voorwerpen die we plakken in de verschillende tijden va de tijdsbalk. We ontdekken dat deze voorwerpen iets vertellen over hoe we toen woonden en leefden.

Contact

Over deze aanbieder

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats. Terecht is hier dan ook in 1984 het “Huis voor Anton Pieck” gevestigd.

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 5 Hoe woon jij?
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Jagers en Boeren, Burgers en Stoommachines
Onderwerp Wonen
Instelling Anton Pieck Museum
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 25
Bezoektijden Februari, maart, april op maandag en woensdag, vanaf 9.00 uur welkom! Anton Pieck: in overleg op ander moment, zodat het aansluit bij het curriculum.
Bezoekduur Beiden lessen duren 60-90 minuten.
Voorbereidingstijd Circa 60 minuten
Voorbereiding op school Voorbereidende les
Werkvorm Activerend
Kerndoelen en competenties 51: tijdsindeling, 54-56: kunstzinnig.
Begeleiding vanuit school 1 begeleider per 5-7 leerlingen
Bijzonderheden Vernieuwde ingang aan de Noordwal.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen