Home Bezoeklessen
Wonen op Hagedoorns Plaatse voor 1940
Wonen op Hagedoorns Plaatse voor 1940
Hagedoorns Plaatse, Epe

Omschrijving bezoekles

Hoe woonden de boeren vroeger in de boerderij? Gebruikten ze dezelfde spullen als we nu gebruiken? In deze les ontdekken de leerlingen hoe een boerengezin vroeger woonde op de boerderij en op welke manier dat verschilt met hoe ze zelf wonen. Er wordt ook aandacht besteed aan de bouwconstructie van de boerderij.

Contact

Over deze aanbieder

De boerderij is nog in de staat zoals hij was anno 1940, compleet met de oude bedsteden. Tot 1964 was er een boerenbedrijf in gevestigd. Als je naar de Ingang van het museum loopt ziet u achter de moestuin de voorgevel van de boerderij met daarop, in muurankers het bouwjaar “1715”. Een eenvoudig rekensommetje leert dat de boerderij in 2015 driehonderd jaar bestond!

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 5 Hoe woon jij?
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Wereldoorlogen, Televisie en Computers
Onderwerp Wonen
Instelling Hagedoorns Plaatse
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen In overleg
Bezoektijden In overleg, niet op maandag en dinsdag.
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereiding op school Lessen over de Verzamelman van thema 2. Beelden vertonen over Hagedoorns Plaatse, zodat de leerlingen een globale indruk krijgen van waar ze op bezoek gaan (ontvangt de leerkracht via de mail). Maak op school al een verdeling van de leerlingen in drie groepjes.
Werkvorm Circuit, zelf doen en ontdekken.
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 56.
Begeleiding vanuit school Per groep een ouder of begeleider.
Bijzonderheden De ouders/begeleiders hebben een actieve rol. Geen drink- of fruitpauze. Aan het einde van de les krijgt ieder kind een glas drinken.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen