Home Bezoeklessen
De Verzamelman op de boerderij
De Verzamelman op de boerderij
Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’, Oldebroek

Omschrijving bezoekles

De Verzamelman is in het boerderijmuseum geweest. In deze boerderij heeft hij van alles verzameld wat bij boeren en het boerenleven hoort. Maar nu is de Verzamelman verdwenen en heeft hij een verzameling uit het boerderijmuseum meegenomen. Help jij het boerderijmuseum de verzameling weer compleet te maken?

Contact

  • Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
  • Bovenstraatweg 10A
  • 8096 PE Oldebroek
  • 0525 631457
  • www.museumoldebroek.nl

Over deze aanbieder

In het Boerderijmuseum krijgen de bezoekers een goed beeld van het boerenleven, zoals dat vroeger was. Nog niet zo heel lang geleden woonde in de boerderij uit het jaar 1753 een gezin met kinderen. Het museum toont hoe het boerengezin hier leefde en werkte. In de kleine kelder staan de weckflessen met groenten en vruchten uit de tuin. Buiten staat onder een kapschuur het materiaal waar de boer mee werkte om zijn land te bewerken. De moestuin en de bloementuin bij de boerderij zijn er ook nog steeds.

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 2 De verzamelman
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Tijdvak Televisie en Computers
Instelling Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 1 klas
Bezoektijden In overleg
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Voorbereiding op school Naast de thema les is er een korte voorbereiding nodig. Deze vindt u in de handleiding. Verdeel de klas in 3 groepen.
Downloads Handleiding leerkracht De Verzamelmanop de boerderij
Werkvorm Onderzoeken, actief meedoen en luisteren.
Kerndoelen en competenties Kerndoel: met name 56.
Begeleiding vanuit school Per 5 kleuters 1 begeleider.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen