Home Bezoeklessen
De Bonte Beesten verzameling
De Bonte Beesten verzameling
De Munnikenhof, Rheden

Neem contact op met de aanbieder of deze bezoekles met in achtneming van Covid-19 maatregelen gegeven kan worden.

Omschrijving bezoekles

Boer Bas houdt ook van verzamelen, maar hij verzamelt dieren. Op zijn boerderij De Munnikenhof gaan de kinderen op zoek naar de verschillende dieren van Boer Bas: Truus de Geit, Paco de Alpaca, Valentijn de Ezel, Kaatje de Kip en Willemijn het Varken. Boer Bas moet goed zorgen voor zijn beestenbende en ieder dier heeft iets anders nodig. Ze kijken goed naar de dieren en hun verblijven. Na deze korte rondleiding gaan de kinderen in groepjes aan de slag. Ze gaan uitzoeken wat bij welk dier hoort. Welke vacht hoort bij het Paco de Alpaca? Welke pootafdruk is van is van Kaatje de Kip? En wat eet Willemijn het Varken het liefst?

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 2 De verzamelman
Locatietype Op locatie
Discipline Natuur
Onderwerp Beroepen, Dieren
Instelling De Munnikenhof
Kosten 85 euro per klas
Bezoekduur 60 minuten
Voorbereidingstijd 15 tot 30 minuten
Werkvorm Circuit.
Kerndoelen en competenties Voornamelijk 40, 41 en 56.
Begeleiding vanuit school In het museum/de instelling is het handig om vier begeleiders mee te nemen.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen