Home Bezoeklessen
De Bonte Beesten verzameling
De Bonte Beesten verzameling
De Munnikenhof, Rheden

Omschrijving bezoekles

Boer Bas houdt ook van verzamelen, maar hij verzamelt dieren. Op zijn boerderij De Munnikenhof gaan de kinderen op zoek naar de verschillende dieren van Boer Bas: Truus de Geit, Paco de Alpaca, Valentijn de Ezel, Kaatje de Kip en Willemijn het Varken. Boer Bas moet goed zorgen voor zijn beestenbende en ieder dier heeft iets anders nodig. Ze kijken goed naar de dieren en hun verblijven. Na deze korte rondleiding gaan de kinderen in groepjes aan de slag. Ze gaan uitzoeken wat bij welk dier hoort. Welke vacht hoort bij het Paco de Alpaca? Welke pootafdruk is van is van Kaatje de Kip? En wat eet Willemijn het Varken het liefst?

Contact

Over deze aanbieder

Wij zijn boerderij "De Munnikenhof". Aan de rand van het mooie dorp Rheden, nabij Nationaal Park de Veluwezoom en dichtbij de stad Arnhem, zijn we in 2006 gestart met onze zorgboerderij. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een veelzijdig familiebedrijf waar voor veel verschillende mensen een passende dagbesteding wordt gerealiseerd en waar anderen met veel plezier kunnen vergaderen en recreëren. Onze boerderijwinkel is in 2009 geopend en is in 2013 een Landwinkel geworden. Vanuit de winkel kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld Boerengolf®, familie- en bedrijfsuitjes en vergaderen bij de boer!

Kaart / Locatie

kaart
Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 2 De verzamelman
Locatietype Op locatie
Discipline Natuur
Onderwerp Beroepen, Dieren
Instelling De Munnikenhof
Kosten 85 euro per klas
Bezoekduur 60 minuten
Voorbereidingstijd 15 tot 30 minuten
Werkvorm Circuit.
Kerndoelen en competenties Voornamelijk 40, 41 en 56.
Begeleiding vanuit school In het museum/de instelling is het handig om vier begeleiders mee te nemen.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen