Home Bezoeklessen
Voor altijd bewaren?!
Voor altijd bewaren?!
Regionaal Archief Rivierenland, Tiel

Deze bezoekles kan met in achtneming van de Covid-19 maatregelen gegeven worden.

Omschrijving bezoekles

Waarom bewaar je? En waarom niet? Een archief bewaart wat niet vergeten mag worden. Maar wat is dat dan? Welke keuzes maak je? Wat zou jij bewaren voor de toekomst? Welke bronnen zijn betrouwbaar? Achter iedere bladzijde, ieder papiertje zit een verhaal: iemand heeft dit ooit opgeschreven. En als je dan iets wilt bewaren, hoe doe je dat dan? De leerlingen gaan in groepjes aan de slag met diverse bronnen: bewaren ze dit wel of niet? Waarom dat ene stuk wel, en dat andere niet? Daarnaast nemen ze een kijkje in het depot van het archief en ervaren ze hoe het archief al die verhalen bewaart.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 6 De kroniek van…
Locatietype Instelling
Discipline Erfgoed
Instelling Regionaal Archief Rivierenland
Kosten Bezoek aan het RAR is gratis. Het is ook mogelijk de educatief medewerker van het RAR uit te nodigen in de klas, de kosten daarvoor zijn €60,-.
Max leerlingen 30
Bezoektijden maandag t/m vrijdag, in overleg
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten + reistijd
Voorbereiding op school Twee groepen indelen, begrippen 'archief', 'bronnen' en 'kroniek' behandelen.
Meer info 1. Bekijk hier het filmpje 'Rens in het Archief' 2. Bekijk dit filmpje van de Ridders van Gelre en ontdek belangrijke bronnen uit Tiel.
Werkvorm Circuit
Kerndoelen en competenties Voornamelijk 1, 6, 51 en 56.
Begeleiding vanuit school Leerkracht

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen