Home Bezoeklessen
De kroniek van Aleid Kanis
De kroniek van Aleid Kanis
Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe, Oldebroek

Omschrijving bezoekles

Het streekarchivariaat bewaart van alles wat met de gemeente en haar inwoners te maken heeft: officiële –soms hele oude verzegelde- documenten zoals akten en kaarten van het bevolkingsregister tot aan persoonlijke brieven, foto’s en films. De leerlingen zien welke documenten het streekarchivariaat bewaart en hoe het streekarchivariaat deze bewaart en veilig stelt voor de toekomst. Aan de hand van echte bronnen volgen de leerlingen het leven van een Oldebroekse familie en Aleid Kanis.

Kenmerken

Thema 6 De kroniek van…
Locatietype Op locatie
Discipline Erfgoed
Instelling Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe
Kosten € 87,50‬ (bij 25 leerlingen) €3,50- per leerling.
Max leerlingen 1 klas
Bezoektijden In overleg
Bezoekduur Twee uur
Voorbereiding op school De lessen 'Wat hoort bij wie' en 'Maak je eigen kroniek' van thema 6.
Werkvorm Onderzoekend leren en onderwijsleergesprek
Kerndoelen en competenties Kerndoelen: met name 56.
Begeleiding vanuit school Per groepje van 5 leerlingen één begeleider.
Bijzonderheden De leerlingen werken in kleine groepjes aan de opdrachten of bekijken de archiefbewaarplaats. Verzoek of de begeleiders een fototoestel of I-phone of smartphone meenemen om het resultaat van de opdrachten te fotograferen.

Aanvraagformulier

Let op, dit is een aanvraag en geen officiële reservering!

Contact

Over deze aanbieder

In het streekarchivariaat zijn de archieven te vinden van de gemeente Oldebroek vanaf 1460. Het archief bevat onder andere notulen van de raadsvergaderingen, ingekomen brieven, kopieën van de uitgaande brieven (brievenboeken), bouwvergunningen, kadastertekeningen en burgerlijke stand. Ook vind je hier archieven van notarissen, kerken, verenigingen en fotocollecties. Kom gerust nog een keer langs! Je mag je ouder(s), opa of oma meenemen. Het streekarchivariaat is open voor bezoekers op: woensdag en donderdag van 09.00-12.30 en 13.30-16.00 uur.

Kaart / Locatie

kaart
reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen