Home
Deelnemen
Deelnemen

Als school

Deelnemen aan Reizen in de Tijd kan op vele manieren. Iedere school maakt zelf team breed keuzes en afspraken. Sommige scholen gebruiken alleen de bezoeklessen, andere alleen de lessen op school of juist beide. Er zijn geen kosten aan het gebruik van de website. De school betaalt alleen voor het afnemen van een bezoekles van een aanbieder. Deze betaling is lokaal georganiseerd; via het Coördinatiepunt Cultuureducatie in het werkgebied van de school of direct tussen de school en de aanbieder.

De meest uitgebreide vorm om Reizen in de Tijd te gebruiken, is door het op te nemen in de jaarplanning van de school voor groep 1 t/m 8. Per jaargroep kijk je als leerkracht waar het thema van Reizen in de Tijd het beste past in het curriculum. In groep 1 kan dit bijvoorbeeld in oktober zijn, voor groep 7 kan dit heel goed in maart vallen. Zo sluit het thema van groep 6, ‘je bent wat je eet’, aan bij Oriëntatie op jezelf en de wereld. Waar het aansluit is een keuze van de leerkracht. Het thema ‘je bent wat je eet’ kan gaan over vragen waar ons voedsel vandaan komt, maar ook over duurzaamheid. Binnen dit thema bieden we bezoeklessen aan van molenaars, boerderijeducatie, beeldend kunstenaar en diverse musea. Aan jou als leerkracht de keuze waar je met je groep op bezoek wilt.

CultuurCollege biedt drie teamcursussen aan over erfgoed in het primair onderwijs. Deze cursussen komen voort uit vraag van scholen over het gebruiken van Reizen in de Tijd en erfgoededucatie in hun onderwijs:

De cursussen zijn gevalideerd door het registerleraar voor 4 uur per training.

Als aanbieder

Ontvang je op je locatie schoolgroepen of geef je gastlessen op school over erfgoed, kunst of natuur en heb je interesse in het aanbieden van een bezoekles binnen Reizen in de Tijd? Dat kan! Aan het aanbieden van een bezoekles zijn geen kosten verbonden. Wel gaan we graag het gesprek met je aan over hoe jouw bezoekles past bij één van de thema’s van Reizen in de Tijd en op welke wijze leerlingen tot leren komen. Reizen in de Tijd kan voor jou een mooi platform zijn voor je lessen!

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen