Home Bezoeklessen
Filosoferen in woord en daad over Oldebroekse kunstwerken!
Filosoferen in woord en daad over Oldebroekse kunstwerken!
De Talter Oldebroek, Oldebroek

Deze bezoekles kan met in achtneming van de Covid-19 maatregelen gegeven worden.

Omschrijving bezoekles

Oldebroek kent vele verborgen schatten van kunstwerken, deze zijn te zien in het gemeentehuis (optioneel voorafgaand te bezoeken). In De Talter onderzoeken de leerlingen kopieën van deze werken en stellen elkaar vragen bij de kunstwerken. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met één element uit een werk en creëren ze een eigen kunstwerk door middel van collagetechniek. Daarnaast besteden we aandacht aan de tijdelijke tentoonstelling en mogen de leerlingen zelf een periode exposeren.

Aanvullende activiteiten met de klas
Aanvullende activiteiten met de klas

Kenmerken

Thema 7 Kunstschatten
Locatietype In De Talter Oldebroek (optioneel vooraf naar het gemeentehuis Oldebroek)
Discipline Erfgoed & Kunst
Instelling De Talter Oldebroek
Kosten €3,50 per leerling, met een minimum van €70
Max leerlingen 25
Bezoektijden In overleg: bij voorkeur op maandag- of dinsdagochtend van 10.00-11.30 uur.
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereiding op school Graag een evenwichtige verdeling in groepjes van 4 leerlingen. Verzamelen van geschikte tijdschriften om mee te nemen voor de creatieve verwerking. Zie ook: aanvullende activiteiten met de klas, kunstschatten groep 7.
Werkvorm Filosoferen, reflecteren en zelf iets maken
Kerndoelen en competenties 54, 55, 56, creërend en reflectief vermogen
Begeleiding vanuit school 1 Leerkracht en 1 ouder. Vanuit de kunstgroep is ook 1 begeleider beschikbaar. We gaan uit van 1 op 8.
Bijzonderheden De originele Olderbroekse kunstwerken zijn te zien in het gemeentehuis en op afspraak te bekijken. Tijdens openingstijden van het gemeentehuis zijn in de gangen de werken te bekijken. In De Talter werken we met kopieën van de originele werken.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over deze bezoekles? Via onderstaand contactformulier worden uw gegevens doorgestuurd naar het betrokken Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE) en/of naar de aanbieder van de bezoekles. Zij nemen contact met u op.

reizenindetijd.nl gebruikt cookies om deze website te verbeteren. De data uit Google Analytics delen we niet met derden. De data uit Google Analytics bewaren we drie jaar. Klik rechts op accepteren of lees de privacyverklaring van Erfgoed Gelderland die ook van toepassing is op deze website.
Accepteren
Cookie instellingen